تبلیغات
ایران سراى امید - فواید سبزی ها
ایران سراى امید
وبلاگى براى همه ایرانیان، دانلود موسیقی، فروشگاه اینترنتی









 

 

 

 





آن چیست که در هر شکل، رنگ و اندازه ای می تواند از بروز چاقی، بیماری های قلبی و سرطان جلوگیری نماید؟ پاسخ این پرسش یک قرص رژیمی عجیب و غریب نیست1-  می توان گفت که تقریبا در حدود یک سوم مردم دنیا از بیماری چاقی رنج می برند2-  مردم اکثراً به خوردن غذاهای با چربی بالا از خود تمایل زیادی نشان می دهند3-  سدیم در نمک و بسیاری از مواد غذایی دیگر یافت می شود4- سبزی هایی با رنگ سبز پر رنگ و نارنجی از بروز سرطان حنجره و ریه جلوگیری میکنند

ساده است؛ پاسخ آن چیزی نیست جز "سبزیجات"! این درحالی است که نیمی از افراد جهان هیچ گونه سبزی، جز سیب زمینی، لوبیا و سالاد مصرف نمی کنند. در این قسمت دلایلی را دال بر استفاده مکرر و دائمی از سبزیجات برایتان ذکر می کنیم. سبزیجات از کالری پایینی برخوردار هستند . به منظور کاهش وزن، فرد باید از غذاهایی با کالری پایین استفاده کرده و تحرک خود را نیز افزایش دهد. استفاده از سبزیجات در غذاهای اصلی و میان وعده ها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. چربی سبزیجات بسیار پایین بوده و همچنین فاقد کلسترول می باشند. رژیم غذایی چرب، ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و انواع خاصی از سرطان ها را افزایش می دهد. از سوی دیگر چربی هایی که باعث ایجاد ناراحتی قلبی می شوند در سبزیجات در پایین ترین حد خود قرار دارند. بسیاری از خوراک های حیوانی مقادیر زیادی کلسترول در خود جای می دهند. مصرف اینگونه غذاها، کلسترول موجود در خون را افزایش داده و موجب بالا رفتن خطر ابتلای بیماری های قلبی نیز می شوند. از آنجاییکه سبزیجات فاقد کلسترول می باشند می توانند از بروز این بیماری کشنده در افراد جلوگیری کنند.سبزیجات دارای میزان پایینی سدیم هستند . سدیم بیش از حد، باعث بروز فشار خون بالا در برخی افراد می شود. سبزیجات تازه، حاوی مقدار کمی سدیم هستند. به طور کلی سبزیهای یخی نسبت به انواع تازه خود، حاوی مقدار بیشتری سدیم هستند. این رقم در سبزیجات کنسرو شده به بالاترین میزان خود می رسد. برای یافتن خوراک هایی با سدیم پایین به برچسب اینگونه غذاها توجه کنید تا نمونه هایی با سدیم پایین را انتخاب کنید. سبزیجات سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی می باشند . اینگونه سبزی ها دارای بتا- کاروتن می باشند. این ماده رنگدانه ای است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. غذاهایی که حاوی این ماده هستند به راحتی می توانند از بدن در مقابل سرطان ها محافظت کنند. مواردی از قبیل: هویج، کدوی مسمی، اسفناج، کلم بروکلی، سیب زمینی شیرین و کلم پیچ به وفور حاوی این ماده می باشند. C نیز هستند و می توانند از بروز سرطان حنجره و معده نیز جلوگیری کنند. سبزیجاتی که شامل ویتامین C هستند عبارتند از: فلفل، کلم، بروکلی، جوانه بروکسل، و گوجه فرنگی. . آهن در خونسازی و تامین انرژی بدن نقش مهمی را ایفا می کند. استفاده ناکافی از آهن در رژیم غذایی روزمره باعث بروز آنمی ( کم خونیمی شود. آهن در اسفناج، لوبیا، لوبیا قرمز، لوبیای چشم بلبلی، چغندر و انواع سیب زمینی ها یافت می شود. . کلسیم برای استحکام استخوان و دندان ضروری است و از بروز پوکی استخوان نیز جلوگیری می کند. سبزیهای هم خانواده کلم و خردل از ارزش های سلامتی بالایی برخوردار می باشند : کلم، گل کلم، بروکلی، جوانه بروکسل، کلم پیچ و خردل می شوند. به این دلیل نام سبزیجات چلیپایی بر روی آنها گذاشته شده است که شکل ظاهری گل آنها همانند چلیپا است. این سبزی ها خطر سرطان روده، معده، و ریه را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهند. سبزیجات دارای مواد فیبردار هستند . پیروی از رژیم غذایی که حاوی مقدار زیادی مواد فیبردار باشد، ریسک ابتلا به سرطان روده را تا حد بسیاز زیادی کاهش می دهد. تمام سبزیجات منبع مناسبی از فیبر هستند. بهترین راه مصرف فیبر از طریق غذاهایی طبیعی است؛ باید توجه داشته باشید که قرص ها و مکمل هایی که وجود دارند هیچ گاه نمی توانند جای مواد طبیعی را بگیرند. البته ناگفته نماند که فیبر بیش از اندازه نیز موجوب عدم جذب برخی موارد معدنی نظیر آهن می شود. انواع و اقسام مختلفی از سبزیجات وجود دارد. برای ایجاد تنوع از رنگ ها،· طعم ها و اشکال مختلف آن استفاده کنید. در میان وعده های خود می توانید از سبزیهایی استفاده کنید که می توان از آنها به صورت خام نیز سرو کرد. هویج،· گل کلم،· و بروکلی از این دست سبزی ها می باشند. به غذاهای همیشگی و روزمره خود سبزی اضافه کنید. با تن ماهی،· بروکلی سرو کنید و اگر کباب میل می کنید کنار آن کمی اسفناج نیز مصرف کنید. اگر کودکان در تهیه غذاهای همراه با سبزی به شما کمک کنند،· آنوقت تمایل بیشتری نسبت به میل آنها  از خود نشان می دهند. سبزی را تنها برای افرادی بپزید که دارای مشکل هاضمه هستند. بیشتر سعی کنید آنها را به صورت خام و یا نیم پز استفاده کنید. سبزی ها را با آب کم بپزید تا ویتامین آنها خارج نشود. مایکرو فر و بخارپز کردن بهترین نوع طبخ سبزی می باشد. آنها را برای مدت زمان کمی بپزید و اگر می توانید بهتر است که آنها را خام مصرف کنید. گرمای بیش از حد می تواند بسیاری از ویتامین ها را از بین ببرد. در حین طبخ سبزیجات،· حتما درب ظرف را ببندید. از سرخ کردن سبزیحات در کره و یا روغن به شدت پرهیز کنید. زمان مصرف نیز سعی کنید تا جایی که می توانید میزان کمی از چاشنی های با چربی بالا،· نظیر: سس قرمز،· مایونز،· کره و مارگارین را با آنهااستفاده کنید. سس سویا و سس های کم چرب گوجه فرنگی جایگزین مناسبی برای سس های پر چرب هستند. . . در هر یک از میوه های و سبزی ها با رنگ ها مختلف خواص و مزایای متفاوتی نهفته است، در این مقاله قصد داریم تا چیزهای بیشتری در این مورد یاد بگیریم. باید بدانید که لازم است بطور روزانه حداقل 5 وعده میوه و سبزی استفاده کنید. این روزها به ویژه برای جلوگیری از سرطان پیشنهاد می شود که 8 تا 13 وعده میوه و سبزی استفاده شود. منظور از هر وعده عبارت است از یک فنجان میوه و سبزی خام یا 2/1 فنجان میوه و یا سبزی طبخ شده. در کنفرانسی که به تازگی برگزار شده بود من از حضار درخواست کردم که هر کسی که تا به آن موقع تنها در رژیم غذایی روزانه خود از یک وعده میوه یا سبزی استفاده کرده، دست خود را بلند کند. نتیجه حیرت آور بود؛ هیچ کس دست خود را بلند نکرد! شاید خیلی غیر معمول نباشد. شیوه مدرن زندگی، ما را به مصرف غذاهای صنعتی سوق می دهد. برای جلوگیری از بیماری های مزمن، مصرف میوه و بالاخص سبزی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. سبزی ها حاوی مواد ضد اکسنده، مواد معدنی، و فیتو کمیکال ها می باشند که میزان آنها نیز تثبیت شده است و برای بدن مفید می باشند و شکر موجود در آنها نیز متعادل بوده و انرژی بیشتری را برای بدن فراهم می آورند و بجز همه این موارد، سیستم ایمنی بدن را نیز ارتقا می بخشند. رنگ هایی که در سبزیجات و میوه های مختلف به کار می رود، دارای خواص منحصر بفرد خود هستند که به طریقی خاص به سیستم ایمنی بدن سود می رسانند. باید از رنگ های مختلف استفاده کنید تا بتوانید بالاترین نتیجه را بدست آورید. تحقیقات اخیر دانشمندان حاکی از این امر هستند که مصرف میوه ها و سبزیجات با رنگ های مختلف این امکان را برای افراد فراهم می آورند تا بتوانند تمام مواد مورد نیاز بدن را بدست آورند، امری که با وجود هیچ مکمل و یا ویتامین های ساختگی میسر نخواهد بود.در حدود 12000 نوع فیتو کمیکال مختلف توسط داشنمدان کشف شده است اما تا کنون هیچ مکملی ساخته نشده که همه آنها را دارا باشد.لازم به ذکر است که در میوه ها و سبزی های تازه 180 نوع ویتامین و ماده معدنی مختلف نیز یافت می شود و بدن ما نیز برای عملکرد مناسب نیازمند آنها می باشد. رنگ های متفاوت در میوه ها و سبزی ها سبب می شوند که بدن را در برابر محرک های خارجی ایمن تر گردانده و به رفع استرس های مختلف کمک می کنند. خوب بد نیست نگاهی به رنگ های مختلفی که در رژیم غذایی خود استفاده میکنید بیندازید و ببینید آیا از همه رنگ ها استفاده می کنید یا خیر.

سبزبروکلی، کلم پیچ، اسفناج، کاهو، جوانه بروکسل

گیاهان سبز به ویژه برای سیستم گردش خون مفید هستند. آنها سرشار از مواد معدنی و انواع مختلف ویتامین های گروه B هستند. برخی از فیتو کمیکال هایی که در گیاهان سبز یافت می شوند عبارتند از: ایندول و سولفورافن که حاوی ساختارهای ضد سرطان می باشند. دانشمندان سعی داشته اند که از آنها به تنهایی در مکمل ها استفاده کنند، اما متوجه شده اند که نتیجه آنها در کنار سایر ترکیبات گیاهی اثر بخش تر خواهد بود.

قرمزگوجه فرنگی، هندوانه، کلم قرمز

گیاهان قرمز سرشار از انواع مختلف فیتوکمیکال ها می باشند که این توانایی را دارند تا اثر رادیکال های آزاد را از بین ببرند. یکی از انواع خاص فیتوکمیکال ها با نام لیکوپین از اختلالات مربوط به پروستات به شدت جلوگیری می کند و اثر آسیب هایی که از طریق تشعشعات زیان بخش آفتاب بر روی بدن بوجود می آید را بهبود می بخشد. وجود ماده لیکوپن سبب ایجاد رنگ قرمز در میوه ها می شود.

نارنجیهویج، کدو تبنل، کدو مسما، سیب زمینی شیرین، هلو، گرمک

این مواد حاوی کارتنوئید هستند که به بازسازی DNA کمک کرده و در نتیجه از ایجاد سرطان جلوگیری می نمایند. همانطور که مادرها از همان زمان کودکی به ما توصیه می کردند این نوع گیاهان به ویژه برای پیشگیری از بیماری های چشمی مفید هستند و به دید چشم در شب کمک می کنند. میوه هایی که رنگ آنها نارنجی پر رنگ است به بدن در جذب ویتامین A کمک می کنند و از انباشته شدن بیش از حد این بیماری که سبب ایجاد پوکی استخوان می شود نیز جلوگیری می نمایند.

زرد مایل به سبزذرت، نخود، خربزه، آووکادو

این ترکیب زرد و سبز حاوی کاروتنوئید لوتئین می باشد که از ایجاد آب مروارید و بروز لکه های سرطانی بر روی پوست جلوگیری می کند. این نوع میوه ها و سبزی جات همچنین تا حدودی می توانند از بروز پوکی استخوان نیز جلوگیری کنند.

زرد مایل به نارنجی- پرتقال، آناناس، نارنگی، هلو، انبه، شلیل

این نوع میوه ها سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها می باشند، به ویژه ویتامین C و به حفظ سلامت غشاهای مخاطی کمک می کنند. این مواد همچنین به بافت های اتصالی نیز سود می رسانند، از بیماری های قلبی جلوگیری کرده، گردش خون را تسریع می بخشند و از تورم جلوگیری می نمایند.

سفید مایل به سبزپیاز، سیر، گلابی، کرفس، پیازچه

این نوع میوه ها حاوی مقادیر متنوعی از فیتوکمیکال ها می باشند. سیر و پیاز حاوی آلیسین می بشاند که دارای خاصیت ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد باکتریایی می باشند و می توانند عملکر مشابهی مانند یک آنتی بیوتیک خفیف را ایفا کنند. به وعده های غذایی خود مقداری سیر و پیاز اضافه کنید تا خاصیت مسمومیت غذاهای پرچرب را از بین ببرید. کرفس خواص بیشماری دارد و مواد معدنی زیادی را در بردارد به ویژه سدیم که سبب می شود مفاصل از سلامت مناسبی برخوردار شوند.

قرمز/آبی/بنفشسیب قرمز، چغندر، زغال اخته، توت فرنگی، آلو برغان، انگور، شاه توت

این میوه ها که دارای رنگ های تیره هستند از آنتی اکسیدان های بیشماری برخوردار می باشند. جریان خون را در رگ ها بهبود می بخشند و از لخته شدن خون جلوگیری می کنند. همچنین حاوی فیتوکمیکال های ضد پیری نیز هستند. به هر حال زمانی که سالاد درست میکنید مطمئن شوید که تنوع گوناگونی از میوه های و سبزی های مختلف را در آن گنجانده اید. سعی کنید که حداقل 5 رنگ متنوع در سالاد وجود داشته باشد. از سایر رنگ ها نیز به طور مجزا در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید. سعی کنید که هر روزه خودتان را به 8 تا 13 وعده میوه و سبزی نزدیک تر کنید تا بدن قادر شود، مواد غذایی مورد نیاز خود را بدست آورد. .

 

اختصاصی سلامت نیوز

عرق کاکوتی:ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم درناراحتی های گوارشی ،ضد اسهال ،مقوی معده ،خلط آور.

بهار نارنچ :معطر ، مقوی اعصاب و قلب ، آرام بخش ، ضد نفخ .

زیره سبز  :ضد چاقی ، چربی ، تنگی نفس ، باد شكن ، هضم غذا ، زیاد كننده شیر مادران .

نسترن :تقویت قلب و اعصاب ، رفع سردی ، دفع كرم روده ، درد معده ، سنگ كلیه و اسهال .

عرق زینان:ضد نفخ ،درمان سوء هاضمه، ضد تهوع ،خلط آور، مدر، ضد کرم ،ضد اسپاسم، رفع ترشی معده.

عرق مخلوط زیره:نیرو دهنده، ضد نفخ ،مقوی معده، درمان سوئ هاضمه، اشتهاآور ،افزایش دهنده شیر.

شیرین بیان :طعم و طرز مصرف عرق شیرین بیان از پودر و عصاره آن  بهتر است.

عرق کلپوره:مقوی ،رفع سردرد، درمان ضعف عمل دستگاه گوارش، رفع ناراحتی های هاضمه ودل درد ،رفع درد ناحیه قلب ،تب بر.

كرفس :درد شكم ، تنگی نفس ، تقویت كننده معده .

عرق اسطو خودوس:معطر، مقوی ،آرام بخش ،خواب آور ملایم،  ازبین برنده نفخ واسهال ،کاهش دهنده سرفه ،مدر.

عرق رازیانه :مدر، ضد اسپهاسم عضلات ،ضد نفخ، مقوی قلب مقوی معده درمان سوء هاضمه خلط آورافزایش دهنده شیر.

آویشن :هاضم غذا ، محرك قوای رئیسه ، ضد درد عادت ماهانه .

شاتره :سردی ، مقوی ، تقویت كننده پوست ،آرام بخش، ضد خارش ، اشتها آور، صفرا بر برخی غدد سلطانی با نشاء اپی تیلوم .

شربت سکنجبین:رفع عطش وگرما زدگی، دارای خواص سرکه ی سیب.

عرق شنبلیله:نیرو دهنده، رفع کم خونی ،ضد دیابت ،کاهش دهنده قند خون.

شوید :انو اع چربی بدن  - هضم غذا طعم دهنده، معطر، نیرو دهنده ،هضم کننده، مقوی معده، افزایش دهنده شیر،

درمان سوء هاضمه به ویژه کودکان ،رفع استفراغ ،مسکن ،مدر ،کاهش دهنده چربی خون.

آبلیمو:چاشنی ، سرشاراز ویتامین ث ،ضداسکوربوت، ضدعفونی کننده

گلاب :مقوی اعصاب و قلب - پوست - نیكو ی رخسا ر .

بیدمشك:تقویت كننده قلب و معده ، ملین آرامبخش و خونساز است ضد سر درد و دردهای عضلانی .

شربت توت فرنگی:سرشار از ویتامین ث ،حاوی کلسیم وویتامین آ .

نعنا: باد شكن معالج بواسیر ،پیچ شكم ،  رفع اسهال و استفراغ معده .

كاسنی :سردی مقوی معده ،  تب بر ، بیماری های كبدی و كلیوی .

عرق ختمی:نرم کننده مخاط ها وداوای بیماریهای ریوی،  سینه سرفه وگلو، رفع تحریکات جلدی.

عرق چهار گیاه:ضد نفخ، رفع سوء هاضمه ،بادشکن، ضد دل پیچه ،مقوی معده ،رفع اسهال های عادی

آخرین مطالب
تبلیغات


پیشنهاد خرید ما
محصولات برتر
محصولات جدید
MUSICS

دانلود اهنگ

دانلود

دانلود رایگان

دانلود نرم افزار

دانلود فیلم

دانلود فیلم

شادزیست

قالب وبلاگ

لیمونات

شارژ ایرانسل

تک باکس

دانلود نرم افزار